miércoles, 29 de abril de 2009

PANELLETS




Ingredients:

1Kg d’ametlla en pols
1Kg de sucre
400gr de moniato
2 ous
Pinyons, ametlla laminada o picada, coco ratllat, cireres confitades, codonyat......per guarnir els panellets.

Preparació:
Primer de tot bullirem els moniatos fins que estiguin ben tous. Un cop bullits els pelarem calents i els xafarem amb una forquilla. Afegirem el sucre i remenarem fins formar una massa una mica liquida. Tirarem l’ametlla i amassarem amb les mans.

Si es pot es millor fer la massa un dia abans de fer els panellets i anar remenant de tant en tant, així el sucre s’anirà desfent de mica en mica.

Per fer els panellets, els hi donarem primer les formes que volem als panellets i desprès el guarnirem. Els de coco , els de xocolata i els de cafè, barrejarem primer aquest ingredients amb una part de la massa i desprès els hi donarem la forma.

Els que porten pinyons o ametlles enganxades s’han de passar per la clara d’ou ben batuda i desprès s’arrebossen amb els ingredients triats. Es millor passar-los primer tots per la clara i desprès arrebossar-los tots seguits.

Els anem posant en una safata amb farina amb comte que no es toquin, ja que es possible que al ficar-los al forn s’aixafin una mica i s’enganxin. Es pinten amb el rovells de l’ou una mica i es posen al forn. S’han de daurar una mica amb el grill del forn.

RECEPTA DE: MAITE SANTOS

Típica per a la Castanyada

No hay comentarios:

Publicar un comentario