![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgN1TzjzFs0zJawncoHwtyiLAvU0s9qh-gIyGpHdK6lJqTcVAfTxTyTCFYOv2BmRUSv1Fafh9JRqwosNqCzmY4vk6LiUUbn7x16NNNfGHefJE8Tt9U3kR3gDhDp0o9lq6oJ0wqrB5_x6HnJ/s320/panellets.jpg)
Ingredients:
1Kg d’ametlla en pols
1Kg de sucre
400gr de moniato
2 ous
Pinyons, ametlla laminada o picada, coco ratllat, cireres confitades, codonyat......per guarnir els panellets.
Preparació:
Primer de tot bullirem els moniatos fins que estiguin ben tous. Un cop bullits els pelarem calents i els xafarem amb una forquilla. Afegirem el sucre i remenarem fins formar una massa una mica liquida. Tirarem l’ametlla i amassarem amb les mans.
Si es pot es millor fer la massa un dia abans de fer els panellets i anar remenant de tant en tant, així el sucre s’anirà desfent de mica en mica.
Per fer els panellets, els hi donarem primer les formes que volem als panellets i desprès el guarnirem. Els de coco , els de xocolata i els de cafè, barrejarem primer aquest ingredients amb una part de la massa i desprès els hi donarem la forma.
Els que porten pinyons o ametlles enganxades s’han de passar per la clara d’ou ben batuda i desprès s’arrebossen amb els ingredients triats. Es millor passar-los primer tots per la clara i desprès arrebossar-los tots seguits.
Els anem posant en una safata amb farina amb comte que no es toquin, ja que es possible que al ficar-los al forn s’aixafin una mica i s’enganxin. Es pinten amb el rovells de l’ou una mica i es posen al forn. S’han de daurar una mica amb el grill del forn.
RECEPTA DE: MAITE SANTOS
Típica per a la Castanyada
No hay comentarios:
Publicar un comentario