jueves, 10 de febrero de 2022

Braç de gitano de patata farcit i Paparajotas (Taller del 9 de febrer de 2022)

 


Veure Video


Descarregar fitxa de la recepta del braç de gitano en català
Descargar ficha de la receta del brazo de gitano en castellano

Descarregar fitxa de la recepta de las paparajotas en català
Descargar ficha de la receta de las paparajotas en castellano


Braç de gitano de patata farcit
Ingredients per a 6 persones
1’5 kg. de patates
2 cebes mitjanes
250 grs. De tomàquet triturat
200 grs. De carn picada de vedella
200 grs. De carn picada de porc
Oli d’oliva
Sal
Es pica be la ceba i es posa a fregir junt amb el tomàquet en una paella amb oli.
Quan ja està, s’afegeix la carn picada i es deixa que es vagi fregint.
Es pelen les patates i es posen a bullir en una cassola amb aigua amb sal i quan ja estan, es treuen, es colen i sense deixar que es refredin, s’aixafen be.
Es posen a sobre d’un drap de cuina de coto i s’estenen be.
Quan el sofregit ja està fet, es deixa refredar i es posa a sobre de les patates aixafades i mica en mica, es va embolicant amb ajuda del drap.
Després es pot decorar al gust, per exemple amb maionesa, o be amb formatge ratllat i després posat al forn perquè es gratini.


Paparajotas
(50 bunyols aprox.)
250grs. De farina
150 de llet
2 ous
1 cullerada de cafè amb llet de matafaluga
1 cullerada de cafè amb llet de llevat
1 xorret d’anís
50 grs. D’anís sec molt.
Es posen tots els ingredients junts i es trituren.
La massa no pot quedar gaire líquida, si ens passés això, li afegirem una mica de farina més.
Després posem a escalfar l’oli de girasol a foc mig i anem afegint amb una cullera mica en mica la massa.
Posem sucre en un plat i tal qual els traiem del foc els anem arrebossant en el sucre.






No hay comentarios:

Publicar un comentario